Excel Add-in

GDN_excel-add-in_20171211.png

De Excel Add-in is een tool voor het bevragen van een lagenmodel op een specifieke locatie over diepte, dikte en andere eigenschappen. Het programma maakt het mogelijk om gemakkelijk meerdere modellen tegelijk te bevragen, vooralsnog kan dit nu voor de lagenmodellen DGM, REGIS II en DGM-diep.

Excel Add-in

De Excel Add-in dient eenmalig te worden gedownload en in Excel te worden ge├»nstalleerd. Daarna worden automatisch de meest recente versie van de modellen opgehaald. Deze modellen zijn te bevragen door op een exacte locatie een x- en een y-co├Ârdinaat (in RD) in te voeren. Afhankelijk van het gekozen model, worden in Excel die gegevens in tabelvorm weergegeven. Hierin staat informatie over de dikte en de diepte van de lagen met de bijbehorende eigenschappen. De gegevens in de Excel sheet zijn direct geschikt voor verder gebruik.

Aan de slag met download of via webservice

De Excel Add-in is hier te downloaden. De gebruikershandleiding (beschikbaar in het Engels) wordt automatisch meegeleverd met de download. Voor softwareontwikkelaars is het mogelijk om de webservice direct te gebruiken. De webservice heeft een SOAP en een REST interface. De documentatie over de webservice is hier te downloaden.