Grondwatertools.nl; wat houdt het in en wat kunt u ermee?

20 juli 2017

Geologische Dienst Nederland, onderdeel van TNO zorgt voor een duurzaam beheer van de Nederlandse ondergrond. Dit gaat verder dan onze data en producten op DINOloket en NLOG, die erop zijn gericht om statische ondergronddata te ontsluiten. We ontwikkelen ook interactieve tools om de dynamiek van de ondergrond en voornamelijk van het grondwater in kaart te brengen.
Grondwatertools.nl is de uitkomst van een eerste marktverkenning en hierop vindt u de volgende innovatieve onderdelen:
• De viewer met de Grondwatertools
Isohypsentool
Grondwaterdynamiektool
Samenhang tussen filters
Handleiding

Meer viewers en map story’s

De innovatieve tools maken het mogelijk om meer te kunnen doen met de data en informatie van de ondergrond, en van grondwater in het bijzonder. Ons totaal aanbod van unieke gegevens en modellen vragen op korte termijn om een dynamische omgeving met bijvoorbeeld viewers en map story’s. Deze transitie is ook noodzakelijk om op een innovatieve manier bij te dragen aan de wet Basisregistratie Ondergrond (BRO) en aan de topsectoren waarbinnen TNO actief is. Daarom omvat de website grondwatertools.nl alle werkzaamheden van Geologische Dienst Nederland, onderdeel van TNO.

Nieuwsgierig?

Als we onze marktverkenning hebben afgerond en in de toekomst meer tools hebben ontwikkeld, passen we hierop onze website aan. Nieuwsgierig? Kijk ook eens naar onze nieuwsberichten en geeft gerust uw mening.
Zie ook:
Nieuwsbericht: De parels van grondwatertools.nl
Nieuwsbericht: Geef uw mening en verbeter grondwatertools.nl