De parels van grondwatertools.nl

24 juli 2017

Geologische Dienst Nederland, onderdeel van TNO beschikt over unieke gegevens en modellen. Via grondwatertools.nl ontsluiten we data en producten die niet op DINOloket en NLOG passen. Voor meer informatie, zie het nieuwsbericht Grondwatertools.nl: wat houdt het in en wat kunt u ermee?.

Op grondwatertools.nl ontsluiten we een aantal tools waarmee we tegemoet komen aan de actuele wensen binnen het grondwaterdomein. We hebben een overzicht gemaakt van de ‘parels’ die we op de eerste versie van deze website hebben geplaatst.

Isohypsen en Grondwaterdynamiek

De basisversie van onze Informatie over Grondwaterstanden bestaat uit Isohypsen en Grondwaterdynamiek. Met de Isohypsentool kunt u op elke willekeurige datum de stijghoogte berekenen, waardoor de ruimtelijk patronen zichtbaar worden. Met de Grondwaterdynamiektool wordt de reactie van het grondwater over de tijd zichtbaar met interactieve grafieken. Haal meer kennis uit de metingen en ga naar de viewer.

Thematische kaarten

Voor diverse thema’s zijn thematische kaarten beschikbaar:
• Ondiepe ondergrond
Grondwaterkwaliteit rivierengebied
Zoet- en zout grondwater

Modellen

Geologische Dienst Nederland, onderdeel van TNO werkt aan de volgende grootschalige modellen die geen onderdeel zijn van het DINOloket of worden van de Basisregistratie Ondergrond (BRO), dit zijn:
• Geologisch voxel model in viewer: NL3D
• Grensoverschrijdend grondwatermodel: H3O

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de nieuwste ontwikkelingen? Meld dit via het contactformulier.