SubsurfaceViewer

REGIS II in Subsurface viewer
GDN_subsurface-viewer_20161013.png

Tot enkele jaren geleden werden de resultaten van karteeractiviteiten veelal in papieren kaarten, profielen en atlassen getoond. Tegenwoordig worden deze producten digitaal gepubliceerd in de vorm van 2,5D en 3D-modellen. Een ‘tool’ om dit te visualiseren is onmisbaar.

SubsurfaceViewer

SubsurfaceViewer is een programma voor het visualiseren van modellen en geïnterpreteerde boorbeschrijvingen. Met kaartbeelden, profielen en een volledige 3D-weergave geeft de SubsurfaceViewer inzicht in de voorspelde structuur en eigenschappen van de ondergrond. Het programma, waarvan in 2022 een nieuwe versie  (versie 8) met nog meer functionaliteiten is uitgekomen, kan gratis gedownload worden. In de handleiding en op de website van INSIGHT Geologische Software Systeme GmbH leest u meer over de mogelijkheden voor visualisatie van onze modellen en de technische eisen die de software stelt aan de hardware van de PC of laptop.

Let op: bij leveringen via DINOloket (betreffende de modellen: GeoTOP, DGM, REGIS II en DGM-diep) en BROloket kan het SubsurfaceViewer programma automatische meegeleverd worden. Specifiek voor NL3D zal het programma altijd handmatig moeten worden gedownload.

Inhoud datasets

De datasets die met SubsurfaceViewer bekeken kunnen worden zijn zip-bestanden die zijn afgeleid uit de modellen GeoTOP, NL3D, DGM, REGIS II en DGM-diep. DGM-diep is landelijk beschikbaar. DGM en REGIS II zijn zowel landelijk als in vooraf gedefinieerde kaartbladen (vaste blokken van 20 km x 25 km) beschikbaar. GeoTOP en NL3D zijn alleen per kaartblad te downloaden. De zip-bestanden bevatten databestanden met de extensie .svp die in de SubsurfaceViewer geopend kunnen worden. De zip-bestanden van GeoTOP en NL3D bevatten tevens een voxelmodel in ASCII-formaat.

Download SubsurfaceViewer 8 of bekijk de handleiding